73-годишна спечели велосипед от кампанията „Движи се и победи”

Велико Търново Лайф

05-06-2015, 13:51

Снимка:

ТД "Трапезица 1902"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жребият бе теглен днес в РЗИ

73 – годишната Верка Цонева спечели голямата награда от кампанията „Движи се и победи” – велосипед, съобщи Общинско радио. С пролетното издание на „Движи се и победи” броят на проведените досега кампании става 28, а общият брой на участниците – 15 640 души, в това число и 302 семейства . Кампанията „Движи се и победи” се проведе в периода от 9 до 30 май по три туристически маршрута: до хижа Божур, до Преображенски манастир и до парк Ксилифор. Участниците във втория маршрут на кампанията се включиха в Националната екокампания „Да изчистим България заедно”, като по туристическите пътеки до Преображенския манастир бяха събрани общо 10 чувала с отпадъци.
Третият маршрут на кампанията завърши със спортно-туристически празник в парк Ксилифор, в който организирано участваха ученици от четири училища на община Велико Търново, които премериха сили в туристическите щафети и спортни състезания - плажен волейбол, бадминтон, стрелба в цел, колокрос, блиц-турнир по шах и спортен риболов, както и в центрове те на предизвикателството - катерене по въжена стълба и катерачна стена, „тролей над езерото”, туристически каяк. Победителите в отделните дисциплини получиха награди, а за всички участници в празника беше разиграна томбола.
По туристическите маршрути на кампанията „Движи се и победи – пролет 2015” преминаха общо 325 деца, ученици и възрастни хора, в това число и 12 семейства. Повече от половината от включилите се в пролетния дял – 178 души, са преминали за първи път маршрутите на кампанията.
В жребия за наградите на кампанията „Движи се и победи – пролет 2015” се състезаваха всички участници, преминали най-малко два от обявените три туристически маршрута, а това са 120 души. Жребият се изтегли днес в Регионалната здравна инспекция във Велико Търново по електронен път от организаторите на кампанията.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов