ДГ „Евгения Кисимова” е с нова площадка

Мисия

05-06-2015, 12:35

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съоръжението е с ударопоглъщащо покритие

Кметът Даниел Панов откри обновената детска площадка в целодневната градина „Евгения Кисимова”. Теренът е изграден по общински проект, а всички люлки, катерушки и пързалки са дарение от „Екопак България”, каза директорката Цена Иванова. 150 деца, разделени в пет възрастови групи, се обучават и възпитават в учебното заведение. Специални гости на тържеството днес бяха изпълнителният директор на „Екопак” Тодор Бургуджиев, главният финансист Мариян Маринов и главният еколог на Общината Зорница Кънчева, общинският съветник Румен Димитров. Гостите бяха посрещнати с хляб, шарена сол и мед по стара българска традиция, а малчуганите поздравиха изпълнителите на площадката със стихове и песни, написани от преподавателката им Савина Манчева.
Панов благодари на спонсора, като подчерта, че партньорството на Общината с бизнеса  има резултати и доказателство за това е новата детска площадка в „Евгения Кисимова”. „Надявам се до края на годината да има още такива съоръжения. Всичко, което правим във Велико Търново, е в името на децата и това те да живеят в по-добро място”, каза кметът на старата столица.
„Искаме нашето сътрудничество да продължи и да правим заедно Велико Търново хубав и чист град за живеене,  за да има повече деца, усмивки и радост”, каза изпълнителният директор на „Екопак” Тодор Бургуджиев. Той съобщи, че през последните месеци фирмата е инвестирала над 250 000 лв. в нови контейнери и друга сметопочистваща техника.
Общата площ на новата детска площадка е 600 кв.м. Това е първата изцяло оборудвана с ударопоглъщащо покритие детска площадка във Велико Търново. Съоръженията на площадката са от последен модел и клас и са с най-висока степен на обезопасяване.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов