30-метрова рисунка направиха малчуганите в Горна Оряховица

Мисия

02-06-2015, 16:20

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С рецитал и слово за Ботев горнооряховци отбелязаха 2 юни

30-метрова рисунка направиха децата на ОДЗ „Елена Грънчарова” в Горна Оряховица. В изработването й взеха участие малчуганите от всички групи на детското заведение. 30-метровата детска творба украси двора на детската градина, а хлапетата се веселиха, пяха и танцуваха в пъстрия двор.

По обяд с тържествен ритуал пред паметника на Христо Ботев в Горна Оряховица бе отбелязан Деня на Ботев и на загиналите за независимостта на България - 2 юни. Десетки горнооряховчани се събраха в едноименния парк, за да се поклонят пред делото на великия българин.

Честването започна с изпълнение на стихотворението на Петя Йорданова - „Пътеката на Ботев” от третокласничката Пламена Чолакова от СОУ „Вичо Грънчаров”.

Слово за живота и делото на гениалния поет-революционер и журналист произнесе директорът на Историческия музей Пламен Мадемов. „Познавайки живота на Христо Ботев, неговата поезия и дух – лесно ще разберем дързостта му да стъпи на българския бряг само с 200 юнаци. Сред тях са нашите съграждани Атанас Димитров, Атанас Чартазанов и Янко Сидеров – трима храбреци от малка Горна Оряховица”, каза в словото си Пламен Мадемов.

Пред паметника на Ботев бяха поднесени венци и цветя от Председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, кмета на Общината инж. Добромир Добрев, Военно формирование - 22 790, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; Съюза на ветераните от войните; Съюз на военноинвалидите и военно пострадалите, политически партии, обществени организации, граждани.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов