Радослав Гизгинджиев представя „Музиката, докато пиша”

Велико Търново Лайф

02-06-2015, 11:45

Снимка:

edna.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Писателят промотира ексцентрично трилогията си

Клуб „Melon“ и Радослав Гизгинджиев канят великотърновци на ексцентрично музикално представяне на трилогията „РАЙ“. Читателите на съвременната българска литература и почитателите на провокативната музика ще могат да се насладят на мелодиите, които авторът на „РАЙ“, „ВРАТИТЕ“ и „ПЕПЕРУДИТЕ“ е слушал, докато е писал книгите. В пространството ще има разпилени листи с цитати от книгите, а сред публиката ще е и техния автор, с който може да си говорите и да пиете питието си. Събитието е с начален час 21 на 3 юни.
Гизгинджиев нашумя с книгата „Рай“, която бързо грабна читателите с излизането й в края на 2012 г. Последва я „Вратите“ и последната част - „Пеперудите“, всички с марката на „БГ Книга“.
Новите две книги на Гизгинджиев засягат теми, свързани с българската история и митология – войната, нестинарството, предразсъдъците и срамните исторически събития по време на възродителния период. Всичко това е пречупено през общочовешките ценности преди и сега. В жанра на магическия реализъм в трилогията на „РАЙ“ ще срещнем герои и митични създания, които живеят сред нас. Свързаността между хората, паралелността на миналото и настоящето и малките неща, които преобръщат всичко. За парадокса, че миналото е застинало в небето и бъдещето, което също се чертае в него. Провокативната поредица вече предизвика дискусии и анализи в публичното интернет пространсто.
Поредицата на Гизгинджиев до момента са определят от читателите на новата българска литература като разтърсващи, емоционални и огнени книги, които тепърва ще завихрят истински фурор сред читателите на България.
Провокативният режисьор и писател миналата година създаде 4 моноспектакъла, които обикалят арт-пространствата в десетки български градове: “Тук ли си?” - Моноспектакъл на Йоана Захариева, изпълнителката на хитовия „Hypersonic“: „Моето име“ – на актьора Стефан Иванов; „Любовта не може просто да отмине“ с участието на един от златните мъжки гласове на България – Симеон Владов и „Въпреки всичко“ с Диана Димитрова. Моноспектаклите бяха издадени и като поредица от 4 едноименни книги.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов