Приключи кампанията „Влез в час с данъците”

Животът

02-06-2015, 06:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четирима великотърновски данъчни четоха лекции в 8 училища

Приключи кампанията на Националната агенция за приходите „Влез в час с данъците”. В рамките на инициативата четирима лектори-служители на Агенцията във Велико Търново разясняваха кампанията на ученици  от 11 и 12 клас на 8 училища в града. Целта на кампанията беше младите хора да получат основна информация за данъците и осигурителните вноски, и да разберат смисъла от плащането им.

В страната над 72 данъчни лектори се срещнаха с близо 30 000 младежи на възраст между 14 и 18 години от 120 общообразователни училища в 28-те областни града в страната.

Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ беше награден с първо място в конкурса „PR Приз 2015“, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Инициативата „Влез в час с данъците“ беше отличена като пример за етична PR практика, в съответствие с професионалните ценности на PR специалистите в България и постигнати измерими положителни резултати в образованието и развитието на целевата публика чрез проекта, но и за принос в позитивния имидж на НАП в областта на публичните комуникации.

16-годишната ученичка от 11 ОУ "Николай Лилиев" в Стара Загора Божидара е победителят в последния етап на играта „Парола: Касова бележка“. С касова бележка на стойност 2,05 лева тя грабна голямата награда - игрална конзола. В първия етап на играта победител стана ученикът от град СвищовТихомир Игнатов, който получи таблет. Близо 2 000 ученици се включиха в играта, като те регистрираха близо 400 000 касови бележки на стойност над 3,5 млн. лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов