След полицейски капан закопчаха телефонни измамници

Крими

01-06-2015, 01:13

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Полицията попречи възрастна жена да олекне с 2000 лева

Криминалисти са устроили капан на мъж и жена от прочутия като меката на телефонните измами квартал "Калтинец" в Горна Оряховица, разказа "Труд". Престъпното дуо е било арестувано в нощта срещу събота след като се опитали да ужилят старица с колет, уж с 25 000 евро в него. 28-годишният резцидивист Златко Люцканов и изгората му Росица се обадили на възрастна жена от Лясковец и поискали 2000 лв, за да и доставят специална пратка от чужбина. Те заявили на бабата, че ще получи пакет, пълен с пари, въпреки че кутията били натъпкали с треви.

Двамата обаче били под прицела на полицията от доста време заради последните 4 измами само за месец в града и общината. Без да подозират за акцията рецидивистът и съучастничката му звъняли на десетки телефони през последните дни. На схемата им се вързала 80- годишната жена, която си помислила, че и се обажда неин роднина от чужбина. Докато старицата тъкмяла исканата сума, блюстителите на реда оковали с белезници злосторниците и те се озовали в килията.

В неделя Златко бе оставен от Районния съд в Горна Оряховица зад решетките, а неосъжданата досега негова помощница Росица е също с повдигнато обвинение, но с мярка за неотклонение "подписка".

Златко вече бил излежал 5-годишна присъда също за телефонна измама. Предполага се, че двамата са автори и на останалите телефонни измами в Горна Оряховица за над 6000 лева през последните месеци, които бяха извършени по същата схема.

Само през последните две седмици криминалисти от Областната дирекция на МВР във Велико Търново са разкрили общо 6 ало измами в региона , а почти всички извършители се оказаха от град Ветово, Русенско с помощници от Великотърновска област.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов