„Локомотив” спечели купата на M&BM

Спорт

27-05-2015, 08:55

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Турнирът в Горна Оряховица се провежда за 10-ти път

Отборът на „Локомотив” спечели десетото издание на футболния турнир за купата на M&BM, което събра в Горна Оряховица най-добрите млади футболисти, родени след 1 януари 2003 г. в региона. На финала, воденият от Лъчезар Русев тим на домакините измъкна победата над „Академик” (Св) с 2:1. В спор за третото място „Етър” (ВТ) се наложи над „Чумерна” (Елена) с 6:0. По-нататък в класирането са „Янтра” (ПТр), „Аркус” (Лц), „Павликени” и „Локо 2”. Турнирът продължи два дни, като осемте отбора бяха разпределени в две групи. В своя поток „локомотивчетата” нямаха никаква конкуренция и взеха три категорични победи. В крайна сметка завършиха на първо място с голова разлика 17:0. В другата група с три победи начело излезе „Академик”. Подгласници на първите станаха „Чумерна” и „Етър”. Вторият ден от турнира противопостави един срещу друг заелите четвърто, трето, второ и първо място в групите. В мача за 7-8 място „Павликени” победи с 5:3 „Локо 2”, които заеха мястото на „Левски” (Стр). За петото място „Янтра” (П.Тр.) се наложи след дузпи над „Аркус”. „Етър” се развихри за бронзовите медали и отвя „Чумерна” с 6:0.
Финалната среща започна неприятно за домакините, които получиха гол още с първия съдийски сигнал. Момчетата на Лъчезар Русев натиснаха, но безрезултатно. Все пак в края на първото полувреме стигнаха до дузпа след покосяване отзад в наказателното поле на Янислав Цачев. Той изпълни точно 9-метровия наказателен удар и възстанови равенството. Второто полувреме беше също толкова оспорвано, но „локомотивци” показаха повече характер и успяха да стигнат до победата с гол на Йордан Димитров.
Отличени бяха и най-добрите индивидуални изпълнители. Стражът на „Локомотив” Георги Недев бе обявен за най-добър вратар на турнира. Никола Николов от „Етър” получи приза за най-добър защитник. Най-добър полузащитник е Пресиян Петков от „Академик”. Най-добър нападател е Иван Славов от „Етър”.
Голмайстор на турнира със 7 точни попадения стана Йордан Димитров от „Локомотив”. Съотборникът му Янислав Цачев, който има същия голов актив, бе обявен за най-добър състезател. Най-техничен футболист е Елисей Чавдаров от „Академик”, а съотборникът му Иво Ганев е най-полезен състезател. Купата за най-добър треньор получи наставникът на победителите Лъчезар Русев. Наградите връчваха председателят на ЗС на БФС Трифон Иванов, организационният секретар Игор Бакьов, организаторът на турнира Георги Бойчев, президентът на „Локомотив” Бончо Генчев, легендата на „черно-белите” Левент Гавазов, помоществователят Евгени Иванов, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов и кметът инж. Добромир Добрев, който е и патрон на турнира. Инж. Добрев бе удостоен с купа от организаторите за приноса му към развитието на спорта в общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов