Стартира записването за автомобилното рали „Купа Раховец”

Спорт

26-05-2015, 08:27

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата ще е в два етапа – за скорост и майсторство

И тази година най-добрите майстори зад волана ще си дадат среща в Горна Оряховица. На 7 юни (неделя) градът ще бъде домакин на автомобилното рали „Купа Раховец”, организирано от Община Горна Оряховица и Нощен клуб „Гранд Империал”.

Състезанието ще премине в два етапа - скоростна обиколка на стадион „Локомотив” и майсторско управление на пл. „Георги Измирлиев”. Стартът ще бъде даден в 11.00 ч. на 7 юни (неделя). Финалът и награждаването ще бъдат пред Община Горна Оряховица. Записването за участие вече започна. Желаещите да се включат в надпреварата могат да подадат заявка за участие в кафе-бар „Империал”. На място ще получат и регламента с приложените към него схеми. Всички участници трябва да бъдат правоспособни шофьори (мъже или жени). Ралито е от закрит тип и до участие се допускат само шофьори с постоянен или настоящ адрес от общините Горна Оряховица и Лясковец. До участие не се допускат професионални лицензирани пилоти. Максималния брой на участниците в ралито е 30. Преди състезанието участниците подписват декларация за отговорност при нанасяне на вреди на 3-то лице по време на ралито. При провеждане на скоростната обиколка всички състезатели трябва да бъдат с поставени обезопасителна каска и колан. През двата етапа на ралито няма да се допуска втори човек в състезателния автомобил. До участие се допускат само леки автомобили-серийно производство. Те трябва да имат валидни застраховка „Гражданска отговорност” и технически преглед. Записването за участие ще продължи до 5 юни (петък).

Автомобилите ще бъдат разделени в два класа: до 1800 куб. см. и над 1800 куб. см. С един автомобил не може да участва повече от един състезател. Един състезател не може да участва с повече от един автомобил включително и в двата отделни класа. Състезанието ще се проведе изцяло върху асфалтова настилка при спряно движение и обезопасено трасе. Във всеки клас ще бъдат наградени класиралите се на І, ІІ и ІІІ място. Те ще получат купа и предметни награди. Купата на Кмета ще бъде връчена на най-атрактивно представилия се състезател.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов