Община Свищов с приз за иновации и добро управление

Животът

22-05-2015, 08:09

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Свищов получи за трети път европейски етикет за иновации и добро управление. 

Призът бе връчен на кмета Станислав Благов на официална церемония в Пловдив, в рамките на годишната среща на местните власти в Югоизточна Европа, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Община Свищов получи за трети пореден път Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Призът бе връчен на кмета Станислав Благов на официална церемония в Пловдив, в рамките на годишната среща на местните власти в Югоизточна Европа, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Тази година с Етикета бяха удостоени 18 български общини.
“Връчването на Европейския етикет за добро управление е висока оценка, но и голям ангажимент, който ни задължава да умножим усилията си за постигането на прозрачна, ефективна, модерна, европейска българска община. Продължаваме да изпълняваме отговорностите си, разчитайки на активното участие на гражданите и общинските съветници като един обективен коректив.“, заяви на церемонията Станислав Благов, пожелавайки успех на всички български общини в постигането на тази цел.
Удостояването с Европейския етикет е признание за успешното прилагане на принципите на добро демократично управление, качеството на предоставяните административни услуги и добрите практики при изпълнение на публичните политики в общината. Присъжда се за период от две години. Отличените общини получават кристален приз - дванадесетостен. На всяка от стените му е гравиран по един от 12-те принципа за добро управление. 
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов