24% повече парно през април

Този отоплителен сезон е продължил 184 дни, а миналият е бил 161 дни

Потребената от столичани топлинна енергия през април е била с 24% повече от консумацията през същия месец на предходната година, съобщиха от „Топлофикация София", предаде в. "Стандарт". Според предоставените сведения от НИМХ към БАН средноденонощната температура за дните с отопление през април 2015 г. е била +10 °C със застудявания в отделни дни.

От столичната топлофикация напомниха, че в момента тече засичане на уредите и призоваха абонатите си да осигуряват достъп на топлинните счетоводители. Според действащата наредба, ако сте осигурили достъп, но искате да направите рекламация, разполагате със срок от 30 дни след получаване на първата изравнителна сметка. Ако не сте осигурили достъп, можете да поискате отчитане до 3 месеца след първата изравнителна сметка. В противен случай ще ви бъде начислена максимална мощност.

От парното в София обръщат внимание, че този отоплителен сезон е продължил 184 дни, от 26.10.2014 г. до 27.4.2015 г. За сравнение сезон 2013-2014 г. е бил с продължителност 161 дни.

Априлските сметки за парно, които са последните за този отоплителен сезон, вече са качени в Интернет страницата на дружеството - www.toplo.bg и започва да тече 30-дневният срок, в който абонатите могат да заплащат дължимите суми. Клиентите, които нямат просрочени задължения и заплатят априлската си сметка до 30 май, ще получат 3% търговска отстъпка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов