Италианската мандолина на Джулио Д‘Агостино въодушеви търновската публика

Животът

16-05-2015, 10:48

Снимка:

Балкан фолк

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес „Балкан фолк” завършва

Гореща италианска етно музика разпали емоциите на публиката на XIX Старопланински събор „Балкан фолк 2015“ и VI Български национален шампионат „Евро фолк“. Италианската мандолина на композитора, китарист и продуцент Джулио (Julyo) Д‘Агостино, който пристигна в старата столица от Дъблин (Ирландия) специално за фолклорния фестивал, накара кръвта на зрителите да закипи. Атрактивното му сценично поведение и досег с публиката внесе топъл средиземноморски привкус на фестивала и изпълнението му бе бурно аплодирано.

Джулио е учил композиция и озвучаване на филми в консерваторията „Николо Паганини“ (Генуа, Италия) и в музикалния колеж Berklee (Бостън, САЩ). Има няколко международни награди за филмова музика, а вестници като NewYork Post и La Repubblica го описват като "италианският Джон Кейдж - най-иновативен изпълнител на своето поколение".

От 2001 до 2008 г. е реализирал турнета в Европа, САЩ и Япония. Сега вече и в България. Преди да започне солова кариера през 2006 г. е работил за EMI Music Group. Бил е член на Boston Rainbow Ensemble, Кино, 4Ever, Photosonic Orchestra. Има издадени 16 самостоятелни албума. За своята филмова музика е спечелил 3 международни награди. Джулио има колекция от оригинални струнни инструменти, сред които и гръцко бузуки.

Музиката му е представяна в многобройни телевизионни и радио реклами, както и музикални библиотеки. Участвал е в специални проекти за мода прет-а-порте на витрини и инсталации на музеи за съвременно изкуство. Работил е и по проекти, в които са участвали Пако де Лусия, Майк Манджини, Стив Вей и други големи имена в световната музика.

Жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се насладят на нежните звуци на италианската мандолина в изпълнение на Джулио и в последния ден на Старопланински събор, днес в Летен театър, от 13:00 ч.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов