Малки и големи ще могат да се забавляват с "Букварино" във Велико Търново

Мисия

15-05-2015, 09:37

Снимка:

Азбукари

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

5 000 броя от занимателната игра са предоставени безвъзмездно на училищата

Иновативното образователно помагало „Букварино“, което предизвика интереса на децата в цялата страна, ще бъде представено тържествено и в град Велико Търново. На 18 май на площадка „Азбукари“ в старопрестолния град малки и големи ще могат да се запознаят и да се забавляват с игрознанието, което превзема сърцата и интереса на хлапетата. На детската площадка, изградена с финансовата подкрепа на компания „Лактима“, ще бъдат проведени демонстративни игри между деца и възрастни, с които ще бъдат показани предимствата на „Букварино“. Образователният помощник има амбициозната цел по занимателен начин да провокира у децата интерес към знанието, да възроди любовта към българската история и култура. На събитието са поканени учители и директори от 50 училища от област Велико Търново, които ще имат възможност да се информират подробно за съдържанието на проекта. Всяко училище ще получи по четири броя от игрознанието за класове от 1 до 8 клас. Програмата на презентацията ще бъде изпъстрена с детски танцови изяви и викторини.

„Букварино е интригуващо игрознание и урок по родолюбие“, обясни мотивацията си за създаването на проекта председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова. 5 000 броя от занимателната игра бяха предоставени благотворително на децата в българските училища чрез финансовата подкрепа на компания „Лактима“.

Образователното помагало е урок по родолюбие и игрознание. Идеята е малки и големи да редят мислите си с букви от българската азбука и изображения на велики личности от историята ни. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов