Наградиха участниците в конкурса „70 години от участието на България в заключителния етап на Втората световна война 1944/45 година”

Животът

14-05-2015, 16:35

Снимка:

Областна управа

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

Диляна Димитрова стана първа с „Битката при Драва”

Заместник - областният управител доц. Любомира Попова връчи наградите на най-талантливите ученици, които представиха свои творби в конкурса за ученическо творчество на тема „70 години от участието на България в заключителния етап на Втората световна война 1944/45 година”. 26 творби, рисунки, стихотворение, есета, интервюта и разкази на 24-ма участника бяха представени днес в областната администрация. Началникът на Регионалния инспекторат по образование инж. Розалия Личева и Иван Коев – председател на областната организация на ветераните от войните, също наградиха учениците с най.добри творби.
Рисунката „Битката при Драва” на десетокласничката от СОУ „Вичо Грънчаров” Диляна Димитрова, беше класирана на първо място. Даяна Енчева от 6-ти клас на СОУ  „Ангел Каралийчев” в Стражица взе награда за стихотворението „Нека има светлина”. Петокласничката  Мирела Иванова – от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” в Златарица, спечели първо място с разказа „Бях само войник”. Интервюто на Деница Георгиева, деветокласничка в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” също взе първа награда. Преподавателят по история и цивилизация в СОУ „Св.св. Кирил и Методий” Петър Влахов и Дора Димитрова – старши възпитател в СОУ „Ангел Каралийчев” в Стражица бяха отличени с приз з научни ръководители и координатори на детското творчество. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов