Връчиха почетните инсигнии на проф. Константин Койчев

Мисия

14-05-2015, 14:53

Снимка:

ВТУ

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

Професорът е Doctor Honoris Causa на ВТУ от 2010 г.

Тържествена церемония по връчването на почетните инсигнии Doctor Honoris Causa на проф. д.м.н. Константин Койчев, световно известен учен в областта на анатомията, спортната медицина и физиологията се проведе днес в 321 аудитория на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”. След церемонията професорът поднесе академично слово на тема „Основи на слуховата рецепция и лечение на глухотата”.

През 2010 г. проф. Койчев, заедно с генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова станаха почетни доктори на ВТУ с решение на Академичния съвет. Поради голямата ангажираност в чужбина на проф. Койчев, инсигниите му се връчват 5 години по-късно. Мотивите за присъждането на званието са за популяризирането на българската наука и  нейните достижения в Европа и други страни по света, както и за академичното развитие и международния престиж на Великотърновския университет.

Проф. Константин Койчев е основател на Медицинския университет в Плевен и на катедра "Анатомия, хистология и цитология", както и дългогодишен преподавател - доцент и професор във висшето училище до 2001 г. Гост-професор е в университетите в Хамбург и Тюбинген, Германия и Медицински колеж - Джеда, Саудитска Арабия. Проф. Койчев е носител на орден "Св. Св. Кирил и Методий" І степен за научна и преподавателска дейност и на Златен орден на БЧК за хуманитарни заслуги и мисии.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов