Реформаторите предлагат промени в местната данъчна политика

Животът

14-05-2015, 13:53

Снимка:

РБ

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

Държавата е с лице към Велико Търново, отбелязаха те

Велико Търново е една от общините с най-висок местен налог за моторни превозни средства. В тази връзка поне половината от този приход да отива за пътна инфраструктура, настояха днес на нарочна пресконференция местните лидери на Реформаторския блок.

През 2012 г. постъпленията от данъка в община Велико Търново са малко над 2 млн. лв. През 2013-а те са 2,1 млн. лв., 2014-а – 2,5 млн., а планираните приходи за 2015 г. са 2,7 млн. лв., сочи анализ на представителите на Реформаторския блок, представен от областния координатор на Движение „България на гражданите” Ангел Янчев. Според него за рехабилитация на уличната мрежа в началото на пролетно-летния сезон са предвидени едва 6% от данъка.

Реформаторите приветстваха отпускането на 6 млн.лв. за общината за тротоари и асфалтиране на улици. „Радващо е това, че за първи път от много години  държавата е обърната с лице към община Велико Търново.” - отбеляза общинският съветник и председател на местната организация на СДС Камен Алексиев.

Лидерите на Реформаторския блок в общината ще внесат конкретни предложения относно местната данъчна политика, които да бъдат разгледани на заседание на Великотърновския общински съвет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов