"Литекс" победи "Ливърпул" с 3:1, "Етър" оглави класирането

Спорт

14-05-2015, 08:56

Снимка:

Общинско радио

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

Англичаните бяха водени лично от Ник Маршал

"Литекс" се наложи с 3:1 над английския "Ливърпул" на старта на Международния футболен турнир "Проспорт Велико Търново къп" в старата столица. Срещите от надпреварата започнаха вчера и ще продължат до неделя, когато ще станат ясни победителите. Основният турнир е за футболисти, родени 2000 г., като има и два съпровождащи турнира за родени 2001 г. и 2003 г. съответно в Ресен и Шемшево.

Мачът между двата отбора събра стотици зрители на стадион "Ивайло". Победата на ловчанлии не е изненадваща, тъй като гостите дойдоха в България с играчи, родени 2001 г. Момчетата от "Ливърпул" пристигнаха късно снощи с полет през Букурещ и имаха съвсем малко време за почивка и възстановяване. Въпреки това те направиха впечатление с добри изяви, но "Литекс" от своя страна показа голямо желание за победа. Мърсисайдци бяха водени в мача лично от Ник Маршал - шеф в Академията на "Ливърпул" по футболните въпроси.

"Етър" оглави класирането след първия ден. Възпитаниците на треньора Георги Георгиев разгромиха с 5:1 "Янтра" (Габрово) на терена в Ресен. Чудесна победа взеха в групата на родени 2001 г. играчите на "Етър", които удариха с 2:1 "Литекс".

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов