Четвъртокласниците на външно оценяване днес

Животът

07-05-2015, 08:00

Снимка:

inspirelearning.net

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Национално външно оценяване на четвъртокласниците започва днес. 1863-ма ученици от училищата във Великотърновска област ще участват в т.нар. „малки матури”, според информация на Регионалния инспекторат по образованието.

Изпитът днес започва с тест по български език и литература. Учениците ще бъдат оценявани върху диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. Децата ще имат 40 минути за работа върху задачите.
Максималният брой точки е 20, които показват степента на овладяване на учебното съдържание според държавните образователни изисквания за учебно съдържание за началния етап на обучение. Училищни комисии ще извършат проверката и оценяването в рамките на три работни дни.
По преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща, а препитването започва в 10.00 ч. във всички училища.

На 8 май е оценяването по математика. Следващите тестове за малчуганите са по предметите „Човекът и природата” на 12 май и „Човекът и обществото” на 13 май. Изпитите по четирите основни предмета са писмени и под формата на тест, който включва задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов