Великотърновци се възползваха от отстъпката за такса "Битови отпадъци”

Заради информационната кампания на общината хората намалиха таксата си

Голяма част от великотърновци се възползват от 10% отстъпка при плащането на такса „Битови отпадъци”. Това каза за Радио „Фокус” Вежен Пенев, началник Отдел „Местни данъци и такси”. Отстъпката на налога за смет бе гласувана от Общински съвет. Гражданите на Велико Търново имаха възможност да се възползват от нея, ако заплатят в срок до 30 април. В този срок те ползваха и 5% отстъпка от пълния размер на данък „Сгради”. Вежен Пенев обясни, че тези бонуси за редовните платци са били въведени още миналата година, но тази година повече хора са се възползвали от тях заради информационната кампания, проведена от Общината.
Местните данъци и такси могат да се заплатят освен в централния офис на ул. „Христо Караминков” N19, също така и в изнесените центрове за обслужване на граждани, намиращи се в СОУ „Владимир Комаров” в квартал „Чолаковци” и в МОЛ – Велико Търново в кв. „Колю Фичето”. Налозите могат да се платят и на касите на банките, както и в пощенските клонове в града. Необходимо е платецът да предостави единствено своето ЕГН.

Вежен Пенев обясни, че върху всички задължения се трупат лихви. Освен това некоректните данъкоплатци се дават на съдия-изпълнител. „Така те допълнително утежняват разходите си, тъй като трябва да заплатят и натрупаната лихва, и разноските за съдия-изпълнител”, обясни Пенев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)