Повече са станали малолетните, водени на отчет в Детска педагогическа стая

Крими

29-04-2015, 08:20

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

232 деца от Велико Търново са извършили престъпления

488 малолетни и непълнолетни лица в област Велико Търново са били водени на отчет в Детска педагогическа стая през 2014 г. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро, като в тях се посочва увеличение на водените на отчел с повече от 11 % в сравнение с 2013 година. От отчет в Детска педагогическа стая са били снети 117 малолетни и непълнолетни лица. 
В структурата на противообществените прояви най-голям е делът на малолетните и непълнолетните, избягали он дома. Около 11 % от малолетните и непълнолетните са регистрирани за употреба на наркотични вещества. 
През 2014 г. броят на малолетните и непълнолетните лица в област Велико Търново, водени на отчет в Детска педагогическа стая за извършени престъпления, е 232 . 
Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, извършвани от малолетните и непълнолетните. Най-висок е делът на малолетните и непълнолетните лица, извършители на кражби от домовете   и на кражби от магазини и други търговски обекти. 
От общия брой на извършителите на престъпления 30 лица от областта са регистрирани за унищожаване и повреждане на имущество, 15   за грабеж, 14 - за престъпления, свързани с наркотици, 10   - за хулиганство, а 7 лица са регистрирани за блудство. 
През 2014 г. местните комисии са наложили 367 възпитателни мерки, като най-честите са били „предупреждение”, „поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател” и „поставяне под възпитателен надзор на родителите или на лицата, които ги заместват”. На 15 малолетни и непълнолетни е наложена възпитателна мярка „предупреждаване за настаняване във възпитателно училище интернат (ВУИ) с изпитателен срок до 6 месеца”, а на 5 лица - „настаняване във ВУИ”. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов