Излезе пътеводителят „17 туристически маршрута в Община Велико Търново“

Мисия

28-04-2015, 07:59

Снимка:

ТД "Трапезица"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Излезе от печат пътеводителят „17 туристически маршрута в Община Велико Търново“, дел на Туристическо дружество „Трапезица 1902”. Пътеводителят беше представен през декември м.г. като електронно издание на български език, а през април 2015 г. изданието е вече двуезично – на български и английски език, с пълноцветен печат, богато илюстрирано със снимки на известните великотърновски фотографи Георги Георгиев, Деяна Робова, Йорданка Йорданова, Никифор Тодоров и др. и с карта на всеки от маршрутите, изработена от Георги Карталов. 
Съставители на пътеводителя, издание на ТД „Трапезица-1902“, са Мила Велчева, Георги Димитров и Силвия Димитрова, преводач Илияна Петрова, консултант – Регионален исторически музей, Велико Търново. С подкрепата на Община Велико Търново и рекламодатели, изданието вече   се разпространява, освен в електронен, и в пълноцветен печатен вариант. То представя всеки от разработените маршрути с тяхната специфика – градски вариант с опознаване на културно-исторически забележителности или пешеходен туристически – с неговата маркировка, степен на трудност, време за преминаване, интересни природни и исторически обекти в района. Наред с най-посещаваните места във Велико Търново и околностите му – Арбанаси, Ксилифор, пътеводителят представя и пешеходни маршрути в района на Хотнишкия водопад, Еменския каньон, Килифарево, Елена, архитектурния резерват „Никополис ад Иструм“. Най-дългите като преминаване в часове маршрути са от Къпиновския манастир и от село Кладни дял до Елена и село Дрента (за около 6 ч.) 
Изданието е пълноцветно, в 120 страници и тираж 1000 броя. Електронното му издание от декември 2014 г. може да се ползва в сайтовете на ТД „Трапезица-1902“ и Регионалния исторически музей, Велико Търново. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов