Областният управител и шефът на полицията посетиха Гулянци

Хората имаха възможност да зададат своите въпроси относно наводнените земеделски площи и престъпността

Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева заедно с директора ОД на МВР Плевен комисар Венцислав Катинов и директора на Държавно лесничейство Никопол Георги Петров се срещнаха с жителите на Община Гулянци. На срещата присъства и кметът на Общината Лъчезар Яков.

В непринудена среда хората имаха възможност да зададат своите въпроси, които касаеха най-вече наводнените земеделски площи и почистването на каналите, дърводобивните фирми, контролът върху сечта, битовата престъпност и видеонаблюдението.

Областният управител Ралица Добрева информира гражданите за своята проверка на наводнените терени, която тя извърши час преди срещата. Добрева успокои хората, че в максимално кратък срок ще бъде пусната голямата помпа, която ще отводни залетите площи.

„В непрекъснат контакт съм както с потърпевши земеделски производители, така и с Напоителни системи и мога да ви уверя, че са предприети необходимите мерки”, каза областният управител Ралица Добрева. Тя посочи, че подобен проблем има и в Обнова, където вече се работи и резултатите са налице.

Добрева информира хората и за предприетите действия по отношение на почистването на отводнителните канали, които извеждат водата, така че да не се допускат толкова мащабни щети.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов