Мемориална плоча в памет на Емил Шарков откриха във Велико Търново

Велико Търново Лайф

12-03-2015, 14:03

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В училището, което е завършил командосът почетоха паметта му

Мемориална плоча в памет на загиналия в Лясковец командос Емил Шарков бе открита днес Професионалната гимназия по електроника „Александър Попов” във Велико Търново, на която Шарков е бил възпитаник. За възпоменателната церемония пристигнаха родителите на командоса и съпругата му Милена Шаркова.

Председателят на общинския съвет, общински съветници и началникът на НВУ бяха сред официалните лица, присъствали на събитието. „Със загубата на герои като Емил Шарков осиротява цяла България“, заяви председателят на местния парламент Николай Ашиков.

Бащата на командоса каза пред присъстващите: „Днес е изключително тъжен ден не само за мен, но и за всички, които познаваха синът ми Емил. Измина една тъжна година откакто се разделихме с него. Думите са безсилни в този ден и час да изкажа мъката си от загубата на един син, баща, съпруг, колега, приятел и герой. Преди 25 години той влезе за първи път в това училище. Тук той получи най-доброто за оформяне на характер и добродетели. Научи уроците по човечност, обич и уважение към хората. Нека неговият живот остане за пример на бъдещите поколения. Когато хора като сина ми Емил си тръгнат от този свят внезапно и неочаквано, няма как да не осъзнаем,ч е тяхното място сред нас остава завинаги празно. Обръщам се с благодарност към ръководството на училището за изразената почит и уважение към паметта на моя син. Имаме честта да бъдем част от неговия достоен живот и да кажем само най-добрите и сърдечни думи. Нека сведем глави и се поклоним пред един достоен българин”.

Паметната плоча откриха вдовицата на Емил Шарков и директорът на училището Нели Николова. Стотици цветя обсипаха мемориала след приключване на официалната част.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов