Вероника починала от множество удари по главата, нанесени с предмет подобен на брадва

Крими

04-03-2015, 08:23

Снимка:

личен архив

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес погребват Вероника

Аутопсията отпроверга версията за изнасилване

Множество удари по предната и задната част на главата, с предмет подобен на брадва, са причина за смъртта на Вероника Здравкова, установи извършената аутопсия, научи Velikotarnovoutre. В резултат на жестоките удари, 23-годишната студентка е получила фрактура на челюстта. Патолозите обаче са категорични, че върху нея не е упражнено сексуално насилие. Все още няма информация за часа на убийството, но близки на момичето предполагат, че тялото й е захвърлено на 2 срещу 3 март, след като мястото бе прецизно обходено от униформените, полицейски кучета и водолази, предния ден.
Основна версия, по която разследващите работят е грабеж. Според наши източници на 28.02.,( вечерта на изчезването) Вероника е получила месечната си работна заплата и в себе си е имала изтеглени пари в наличност. Когато трупът й бе намерен обаче полицията е установила липса на документи, пари и телефон.
Първите 48 часа основен заподозрян за убийството бил нейният бивш дългогодишен приятел. Момчето е било задържано и разпитвано през цялото време, но вече е освободено научи Velikotarnovoutre. Според негови близки той е в шок от случилото се и отказва контакт с медии.

Убийството на Вероника предизвика обществено недоволство и доведе до протести. Тази вечер в 18:00 часа пред паметника „Майка България“ граждани застават срещу насилието и искат справедливост. Инициаторите ще настояват за осветление, камери и полицейско присъствие в района на жп гарата.
Трагедията, която почерни Велико Търново на 3 март повдигна въпроса за връщането на смъртната присъда. В памет на Вероника депутат ще внесе предложение в Народното събрание за въвеждането на смъртното наказание.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)