Бащата на изчезналата Вероника се моли: Смилете се!

Бащата подозира отвличане

23-годишната Вероника Здравкова изчезва в 19 часа в събота. Студентката от Великотърновския университет си тръгва от магазин на мебелна верига, в който работи, колегите ѝ я изпращат до паркинга на "Технополис" и сякаш потъва, телефонът ѝ е изключен. За последно е била видяна в района на жп гарата в Търново, която е на двадесетина метра от шоурума, където Вероника работи.

"Надявам се чрез вас, медиите, да се открие или ако е някъде, да се смилят над нея", каза бащата на момичето Трайчо Трайков пред Нова тв. "Вероника е контактна, приятен човек, макар че всеки родител би казал така за детето си", споделя той. Момичето е родом от Никопол, но живее, работи и учи в Търново. Учи магистратура “Управление на проекти” във ВУ "Св. св. Кирил и Методий". Същата вечер тя трябвало да се прибере в родния си град за почивните дни. Трайков споделя, че като пристигнал в Търново след изчезването на дъщеря си, открил събран багаж в квартирата, но от младата жена нямало следа.

Според близките Вероника е била облечена с работна униформа, висока е 160 см, с тъмна коса и нормално телосложение. Полицията е претърсила Янтра и района на жп гарата, разпитват се нейни приятели и близки.

"Започнахме да я търсим в събота вечерта, защото очаквахме да се прибере на 1 март по хубав повод. Телефонът даваше свободно и след 3-4 позвънявания изключваше и казваше "Абонатът не е абониран за гласова поща", разказа пред "24 часа" притесненият баща Трайчо Трайков.

Бащата, който пристигнал във Велико Търново след изчезването на дъщеря си, вече 2 дни обхожда района, в който Вероника е изчезнала между жп гарата и Южния пътен възел. Младата жена се прибирала в тъмното пеша до дома си през пустия район и подлез. "Имам чувството, че някой я е отвлякъл. Тя не е била притеснена или депресирана и не е споделяла да има проблеми. Надявам се да я пощадят", изплака Трайчо Трайков.

Полицаи продължават разпитите на приятели и колеги на момичето. През деня екипи с кучета обхождаха поречието на Янтра, в търсене на следа от изчезналата Вероника.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)