Единен казашки съюз - България организира шахматен турнир

Спорт

01-03-2015, 11:27

Автор:

Velikotarnovo.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сребърно отличие за млада шахматистка от Червен бряг

За втора поредна година местната структура на „Единен казашки съюз - България“- организира шахматен турнир по случай националния празник Трети март. Турнирът по ускорен шах се проведе в седем кръга по швейцарската система. По регламент всеки състезател разполагаше с 20 минути, като участниците с бели фигури ползваха шахматен часовник.
В надпреварата  взеха участие  21 състезатели от великотърновските клубове „ВТШК 1921“, ШК „Булмекс“, както и отделни участници от варненския шахматен клуб „Каиса“ и от ШК „Лукойл“- Бургас.
След оспорвана надпревара в общо седем партии, станаха ясни и победителите в турнира. Първото място заслужено получи международният майстор Радослав Димитров, който е и в националния мъжки отбор по шахмат. Той завоюва 6.5 точки от седемте партии. На второ място се класира Павел Димитров, който спечели 6 точки, на трето място - Пламен Янев с 5 точки. Янев играе във варненския клуб „Каиса“ и е с международни изяви в Гибралтар. На четвърто място се класира великотърновецът Янаки Лазаров с 4.5 точки.
В състезанието се включи и чужд гражданин -  Сергей Новиков от Волгоград, който понастоящем живее в Бургас и играе в ШК „Лукойл“. Той се нареди на пето място с 4 точки.  Великотърновецът Феликс Харизанов пък спечели наградата за ветерани. Наградният фонд бе посигурен от „Единен казашки съюз - България“, като първа, втора и трета награди бяха съответно в размер на 100 лв., 70 лева и 40 лева. Премиите връчиха представители на местната организация на казашкия съюз.  От заведението, в което се проведе турнирът, бе осигурена безплатна почерпка за състезателите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов