Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков приветства участниците в първата национална конференция на педиатрите

Мисия

27-02-2015, 16:18

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков приветства десетките специалисти по педиатрия и неонатология, които откриха днес в Старата столица Първата национална конференция по педиатрия под надслов „Актуални теми в педиатрията”.

В приветствените си думи Карабаджаков каза:

„За мен е истинска чест и огромно удоволствие от името на кмета и от свое име да ви приветствам във Велико Търново.

Поздравявам организаторите на този авторитетен и престижен форум за добрият вкус и перфектно направеният избор събитието да се състои в нашият прекрасен град.

За мен и за нашите съграждани е истинско удоволствие да бъдем любезни домакини на медицинските светила в областта на лечението на детските болести. Няма второстепенна и маловажна медицинска специалност.В същото време едва ли има човек, който не изпитва уважение и респект именно към лекарите, които са призвани да лекуват детските заболявания.

Радостен съм от факта, че в продължение на три дни именно във Велико Търново ще обсъждате както успешни практики, така и технологични новости в областта на лечението на детските болести. Надявам се в рамките на натоварената делова програма на Конференцията да имате възможността да разгледате поне част от забележителностите и да почувствате духа и атмосферата на Старопрестолният град”!

В продължение на три дни в организираната от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” под егидата на Катедрата по детски болести при Медицинския университет в Плевен със съдействието на Община Велико Търново национална конференция ще вземат участие 300 лекари и над 35 лектори.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)