МВР потвърди: Забравена свещ довела до смъртта на Момчил

Пожарът е започнал от забравена свещ в холното помещение на жилището

Вчера ви съобщихме за нелепата гибел на иконописеца Момчил Мончев. Plevenutre.bg научи за фаталния инцидент от свои източници, а от МВР потвърдиха на сто процента информацията ни - забравена запалена свещ е причинила смъртоносния пожар, при който младият плевенчанин е намерил смъртта си.

На 21 февруари 2015 година в 17:19 часа е получен сигнал за възникнал пожар в жилищен блок в квартал "Мара Денчева". Пожарът е бил потушен от екип на РДПБЗН – Плевен. При отваряне на апартамента е намерен трупа на 41-годишния собственик. Установено е, че пожарът е започнал от забравена свещ в холното помещение на жилището. Уведомен е дежурен прокурор при ОП - Плевен за  престъпление по чл.330, ал.3 от НК, гласи официалното становище на МВР.

Погребението на Момчил се състоя вчера в град Искър, а в социалните мрежи близки и познати все още не могат да повярват, че го няма.

"Приятелю. помня последните думи, които ми каза и обещавам да се придържам към тях, а те бяха: "Работи повече и ще имаш по-добри резултати! Поклон!", пише негов колега на стената му във Фейсбук. "Един добър човек, творец и приятел си отиде", "Толкова чист... Не трябваше да си ходиш така, братле...Вече ми липсваш!", гласят част от десетките коментари на опечалените.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов