Светлозар Лазаров: Увеличава се броят на убийствата у нас

Крими

23-02-2015, 12:46

Снимка:

alarmanews.com

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Главният секретар на МВР отчете ръст на разкриваемостта на битови престъпления

Тревожна тенденция на увеличаване броят на убийствата отчете главният секретар на МВР Светлозар Лазаров днес на брифинг във Велико Търново. Той заяви, че на всеки три дни някой по насилствен начин отнема чужд живот. По думите му на година в България биват извършвани по около 120 убийства.

„Причините за убийствата са наслоени проблеми, които ще продължават да се задълбочават. Не можем във всяка къща да пратим полицай“, коментира главният секретар на МВР.

Лазаров отчете подобрение в работата на органите на реда по отношение на битовата престъпност. „За изминалата година тя е намаляла с 10%“, уточни той. Освен това главният секретар заяви, че се наблюдават и добри резултати по линия противодействие на организираната престъпност. Като пример той даде шестте разбити групи на „килъри“-те.

По отношение на наркотичните вещества Лазаров съобщи, че през 2014-та година униформените са успели да влязат в дирите на сериозни наркопласьори и да изземат тон херон. Конфискуваната марихуана пък за изминалите 12 месеца е около 50 000 килограма. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов