Куриози от храма на Темида: Не знаят кой е дал лъжливи показания пред съдия

Крими

20-02-2015, 15:45

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Дознанието срещу "неизвестния" вече е спряно, не били събрани доказателства за конкретно лице

Досъдебно производство за лъжесвидетелстване е образувала районната прокуратура във Велико Търново на 17.11.2014 година. Това би било най-обикновено дознание, ако обаче не бе заведено срещу ….неизвестен извършител!

В описанието на фактическата обстановка по случая е уточнено, че "неизвестният" е дал лъжливите показания по надлежния ред, пред съдия от ВТРС, при което обичайно се снема самоличността на всеки разпитван. Обикновено и разследващите чудесно знаят кого привикват по всяко досъдебно производство.

Въпреки това обаче, въпросният свидетел останал незнаен, според постановлението, с което Velikotarnovoutre разполага. Човекът е бил разпитван по гражданско имотно дело. В материалите по дознанието е уточнено какво конкретно е казал този „неизвестен“ пред съдията, като показанията му дори са цитирани дословно: „Тогава Любчо беше в тях и говорихме. Тогава той сподели с мен, че дворното място и половината къща баща му я е дал на сестра му – имам предвид, че й я е предписал“. 

Въпреки и тази конкретика, се оказва, че не било известно кой е казал тези неща пред съдия, според обвинителя, образувал производството. Още по-интересно е, че според прокуратурата самоличността на лъжесвидетеля останала загадка докрай, въпреки „извършените възможни следствени действия“, за които е споменато в прокурорското постановление.

В крайна сметка, дознанието срещу анонимния лъжец е било спряно преди дни, тъй като той не е бил разкрит. „Не са събрани доказателства за повдигане на обвинение срещу конкретно лице“, пише в постановлението за спиране на наказателното производство за лъжесвидетелстване срещу неизвестен извършител.

Сега разследващите органи ще са длъжни да изготвят справки по смешния случай на всеки четири месеца, докладвайки дали има резултат от издирването на незнайния лъжесвидетел. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов