Софиянци ще се возят в още 110 нови автобуси

Мисия София

20-02-2015, 09:53

Снимка:

Столична община

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: Бюджетът на София е балансиран и реалистичен

София ще получи 28 базелски трамваи

Приоритетите пред Столична община са транспорт и транспортна инфраструктура, екология и образование

„Едва в последните години ние започнахме мащабна инвестиция в нови превозни средства за градския транспорт. Разбира се, основен приоритет беше метрото, което позволява развитие на градския транспорт по един модерен и екологичен начин. Миналата година пуснахме в движение първите нови 20 трамвая по линия №7, обновихме на деветдесет процента тролейбусния транспорт, закупихме и доставихме 66 нови автобуси“, това заяви в предаването „2/4“ на Радио София столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Тази година продължаваме с доставките – общо 66 нови автобуси са налице, така че ще има обновени нови линии на градския транспорт, още 110 нови автобуси предстои да закупим“, поясни кметът.

Йорданка Фандъкова изтъкна, като важен акцент в работата на Столичната община, осигуряването на безвъзмездни европейски средства. Тя припомни, че цената на билета за градския транспорт в столицата е останала непроменена, въпреки кризата и поскъпването на цената на горивата.

„Приоритетите за Столичната община през 2015 година са тези, които поставяме през последните години - транспорт и транспортна инфраструктура, екология и образование. Прибавяме като задача и устойчивото развитие на града, използвайки обществени средства за прилагане на съвременни, нови технологии”, поясни Фандъкова.

Бюджетът на общината е близо 1,5 млрд. лева, припомни кметът. От тях 725 млн. лева са за капиталова инвестиционна програма, а повече от половината от тези средства са от ЕС.

Общинските пари ще бъдат планирани и използвани според очертаните приоритети и програмите - за строителство на детски градини, за ремонт и разширяване на големи булеварди и пътни съоръжения и други програми.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов