Община Велико Търново осигурява още 620 хиляди лева за обновяването на Комплексния онкологичен център

Животът

19-02-2015, 09:15

Снимка:

МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Новата техника се очаква през март

Увеличаване на собствения финансов принос на Община Велико Търново по проект „Реконструкция и обновяване на здравната инфраструктура на Комплексен онкологичен център - Велико Търново” с 620 хиляди лева подкрепи на заседанието си постоянната комисия по здравни и социални дейности към местния парламент в старата столица, предада общинското радио в страта столица. Проектът е на стойност 10 124 247 лева. Собственият принос на Община Велико Търново е 3 624 247 лева. 
Корекцията се налага заради удължения срок на дейностите, които вместо през март 2014 година, ще приключат този август. Той беше променен, заради процедурите по доставката на медицинската апаратура. Тя ще бъде и от по-висок клас, който изисква промяна в техническото проектиране и изпълнение на помещенията за апаратите според новите стандарти за лъчезащита. Новата техника се очаква през март, стана ясно на заседанието на комисията. ”След вземане на решение от Великотърновския общински съвет за увеличаване на собствения принос на Общината с 620 хиляди лева, ще се анексира бюджетната част на договора по проекта. После ще се поискат от фонд „Флаг” средствата за покриване на разликата чрез краткосрочен заем”, коментира Мариела Цонева – директор на дирекция „Общинско развитие”. 
Целта на проекта е да се осигури подобряване на ранната диагностика, качеството и равния достъп на населението до специализирана медицинска помощ. 
  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов