Остарял ученически кабинет във Велико Търново ще бъде превърнат в интерактивна образователна стая

Животът

16-02-2015, 16:22

Снимка:

сдружение "Азбукари"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кампанията ще разчита на активни дарения от страна на бизнеса в България

Нов проект „Креативни мислители“, посветен на творчеството, знанието, иновацията и модерното обучение, подготвят от „Сдружение Азбукари“. Те са се заели със задачата да направят училищната стая привлекателна и уютна, а любопитството на децата ще бъде мотивирано с поредица от нестандартни занимания, предоставящи нови знания. Азбукарите са се спрeли на помещение в основно училище в град Велико Търново, което ще бъде напълно преобразено. Така един остарял ученически кабинет ще бъде реформиран в нова интерактивна образователна стая, оборудвана с модерни технологии, където ще се насърчи творчеството на децата в мащаб. За развитието на проекта „Креативни мислители“ вече работят специалисти от различни области. Зад новото начинание на екипа застава и художникът Ефтим Русев. 3D визуализацията на ученическата стая ще бъде презентирана съвсем скоро по време на специално организирана благотворителна изложба, на която ще се представят творбите на художника. Целта е да се съберат средства, с които да се подпомогне осъществяването на проекта. „Ще очакваме на изложбата да присъстват много хора, които ценят изкуството и ще са доволни дарените средства за картините да отидат за осъществяване на новия проект, посветен на децата“, споделиха Азбукарите. По време на благотворителната изложба ще бъдат показани всички произведения на художника, който преди две години внезапно хваща четката и боите, и се превръща в творец. Идеята на благотворителната експозиция е всеки, които желае да подкрепи иновативния проект, да намери картината, която отговаря на неговата душевност. Начинанието, което подемат от „Сдружение Азбукари“ се вписва идеално в разбирането на художника, че всяка негова картина може да има много по-дълъг път. Според Ефтим Русев, всяко негово платно също се превръща в творец, защото ще допринесе добавена стойност в оборудването на ученическата стая.

Кампанията ще разчита и на активни дарения от страна на бизнеса в България. Училището, в което Азбукарите ще създадат интерактивната образователна стая, не е избрано случайно. „Новият ни проект е ново предизвикателство и цели да събере в едно цяло българския дух и история, традициите и новите технологии. Желанието ни е да повишим качеството на образователния процес, като отговорим на потребностите и очакванията на учениците“, уточни Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.

Проектът „Креативни мислители“ е още едно стъпало в развитието на образователните проекти на Азбукарите. Екипът има голям опит в подобни кампании. По време на създаването на втората в България адаптираната детска площадка за игра и обучение, подходяща и за деца в неравностойно положение във Велико Търново, организацията работи активно с децата от ОУ „Димитър Благоев“. Хлапетата и учителите се включваха с огромно желание в популяризирането на националната кампания „Вярвам в теб!“ В резултат на успешното й развитие в столицата и в старопрестолния град вече има две адаптирани площадки за игра за деца със специфични нужди. Азбукарите реализираха успешно и проекта „Стая за усмивки“ във ІІ МБАЛ в град София, където малките пациенти прекарват в приятна среда престоя си в болницата и по – лесно преодоляват страховете преди преглед или манипулация.

Всеки, който иска да подкрепи проекта "Креативни мислители“ може да се свърже с организацията чрез сайта www.azbukari.org



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов