Спартак си създаде работещ башибозушки отряд

Италианското явление на Коритото е производно на безхаберието на онзи "силно" мислещ човечец - Антон Фажев и ...

Един скандален италианец дойде във Варна и започна да лъже всичко и всички. Не само, че лъже, ами лъже тъпо. И това вече е обществена тайна.

Само че италианецът все още не може да разбере при какви "играчи" е попадна тук, в България. Как успя да се натресеш точно в Спартак, където схемите и измамите са ежедневие от доста години, г-н италианец? И ти смяташ, че ще "измислиш" истинските мозъци в Спартак, който стоят встрани? Трябва да си наистина тъпо парче, ако мислиш, че това ще стане.

Италианецо, ако знаеш какъв "автогол" си си вкарал със Спартак... А те, повярвай ми, знаят ти каква шматка си. Бизнесмен, който пътува с рейса, милионер, който звъни на треньора на клуба и на приближени журналисти, да го закарат от точка "А" до точка "Б" в града. Да караш клубния автобус да пътува до София, за да се придвижиш до Варна, и то два пъти. Да дадеш 7 лв. за мазило на доктора, при положение, че то струва 7,50 лв., да нямаш 30 лв. да извадиш на шофьора за гориво за рейса, с който ти се возиш, може би повече от футболистите. Ти ли си бизнесмен? Хората, с които в момента се обграждаш, рано или късно ще прогледнат и ще осъзнаят, че ги държиш единствено с обещание. Само че внимавай, че в България не е като в Италия, Швейцария, Румъния, Молдова и където още си вилнял. Тук бият през пръстите... Особено незначителни италианци като теб.

Трябва да се отбележи, че италианското явление е производно на безхаберието на онзи "силно" мислещ човечец - Антон Фажев и кохортата, наречена членове на Общото събрание на Спартак 1918. Тези хора вземат решения.. кое, как, кога, но не и защо го правят? Всъщност не е трудно да се досетиш - просто така им е наредено.

Защо българинът с полицейския шлифер не разбра, че там, където свършва неговото облекчение, започват мъките на останалите. Задникът на Фажев "лъсна" в центъра на Варна. Да, на "милиционера" му олекна, поне малко с появата на италианеца, но на останалите им е гадно. Сега ходи наляво и надясно да обяснява, че бил заложил "капани"...

Новият избраник за шеф на Спартак 1918 не притежава по-висока компетентност за поста от Антон Фажев. Може би и двамата са на едно и също финансово ниво, за интелектуално - не съм сигурен кой е по, по, най. След като е очевидно, че комисията не разполага с потенциала да излъчи достоен председател, който да стабилизира Спартак, или поне да се опита да го направи, затова изходът е да тя да бъде разпусната.

Както някой вече бе писал - някога султанът е разбрал, че българите като ги обучиш от малки, насъскаш и платиш добре, ще свършат много по-голяма и далеч по-страшна работа и от най-добрия му башибозук. И затова създал еничарския корпус.

Днес е същото в Спартак. Тези членове, настоящи и бивши на Общото събрание, се разправиха с този футболен клуб отвътре. Истинските собственици на Спартак си създадоха нов, свой башибозушки отряд, който засега работи добре!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов