ОУ „Бачо Киро” отбелязва Международната година на светлината

Животът

13-02-2015, 19:59

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

gignatova

Всичко от Автора

С различни инициативи в търновското ОУ „Бачо Киро” отбелязват обявената от ООН  2015 - а като Международна година на светлината и светлинните технологии. Това съобщи общинското радио във Велико Търново.

Конкурс за постери и презентации на тема „Светлината и значението й за жизнените процеси”, „Светлината в науката и технологиите” и „Светлината в изкуството” е обявен за седмокласниците. Децата от шестите класове ще се изявят във фотоконкурс „Светлинни явления в природата”, а двама ученици изработват лого, което ще бъде представено пред 43-ата конференция по въпросите на обучението по физика през месец април в Благоевград, съобщи преподавателят по физика и химия Руска Христова. Под нейно ръководство трима ученици ще участват и в пролетното национално състезание по физика, което ще се проведе във Варна. 
„Международната година на светлината е инициатива на ООН, която цели повишаване на познанията за достиженията на науката за светлината и приложенията им, както и  важността им за човечеството. Включването на всеки ученик в тези инициативи действително води до осъществяване на гражданско образование”, каза Руска Христова. Най-добрите разработки на момичетата и момчетата ще бъдат показани в изложба на патронния празник на училището. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов