Милена Дамянова в дебат за образованието във Велико Търново

В понеделник шефът на ресорната парламентарна комисия ще посети Свищов и старата столица

Председателят на парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова (ГЕРБ) идва във Велико Търново в понеделник, 9 февруари. Дамянова ще проведе редица срещи, на които ще разясни перспективите за развитие на гражданското образование, предвидени в приетия на първо гласуване проект на Закон за предучилищното и училищното образование.

В 10:00 часа тя ще присъства на тържествен концерт в град Свищов, посветен на 130 години от създаването на Държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев". Концертът ще се проведе в Първо българско народно читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856".

В 12:30 часа Милена Дамянова ще се срещне с директори на училища от Велико Търново. Срещата е организирана от областния управител на града проф. Пенчо Пенчев.

В 14:00 часа ще се проведе кръгла маса на тема "Гражданско образование – предизвикателства и перспективи" в сградата на Регионалния инспекторат по образование-Велико Търново. Организатор е Регионалният инспекторат по образованието.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен