Нашенка покорява Турция с кючеците си

Животът

07-02-2015, 14:00

Снимка:

youtube.com

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

20-годишното момиче печели пари само с танцувалните си умения и издържа цялата рода

Млада ромска перла покорява Турция с таланта си. Златарчанката впечатлява мало и голямо с умението да извива тънката си снага под звуците на ориенталски песни. Мургавелката бързо успяла да впечатли компетентно жури на кастинг за танцьорки. Фирмата, която застанала зад гърба й, започнала да урежда на нашенката скъпо платени участия.
Бейхан И. решила да замине за Турция, за да търси късмета си, преди повече от година. Според нея в родното й градче Златарица нямало възможност за добра реализация и тя стегнала куфарите си за южната ни съседка. Освен това не искала да се омъжва за някого от тукашните мъже, а да стане съпруга на заможен турчин. Надявала се да си намери работа в Истанбул на брега на морето, в заведенията, които гледала в турските сериали. Заедно с братята си тя напуснала родното място. 
Месец след заминаването никоя от приятелките на момичето не знаела нищо за нея. Любопитните й дружки постоянно й пишели лични съобщения във Фейсбук, за да разберат някоя клюка. Бейхан обаче не отговаряла. Всички предполагали, че ромката е сгазила лука заради склонността й към джебчийството. „Смятахме, че кака пак се е захванала с дребните кражби, но този път от полицията са я сгащили“, сподели малката братовчедка на 20-годишното момиче. След известно време обаче Бейхан се похвалила, че птичето на щастието е кацнало на рамото й. Златарчанката търсела работа всеки ден, но заради разваления турски, който говорела, никъде не я назначавали. Случайно видяла един афиш, на който пишело, че се организира кастинг за ориенталски танцьорки. Сметнала, че там няма да й е нужен език, и отишла на посоченото място и час. Бейхан била много кръшна в ханша, според приятелките й, още от ранна детска възраст. „Тя си го носи в кръвта. Кючеците много ги разбира!“, увери ни приятелката й Айше Юсменова. Именно на нея нашенката разказала за кастинга. Не разбирала особено какво я питат хората от журито, но танцувала от сърце. Оценяващите били силно впечатлени от самородния й талант и безапелационното я избрали. 20-годишното момиче преминало през двумесечен курс при професионална учителка по ориенталски танци, след като подписала договор с местна шоуфирма. Бързо хващала стъпките, на които я учили, а малко по малко успяла да подобри турския си език. Продуцентите осигурили на Бейхан специални сценични облекла във всякакви цветове. Ярките потури с пендари и сутиени в жълто, розово и червено силно контрастирали на мургавата й кожа. Фирмата осигурявала по няколко участия на месец на младото момиче. Тя танцувала на сватби, всякакви тържества и забавни мероприятия. След известно време споделила с приятелките си, че изкарва по 800 турски лири на събитие. Заплащането я устройвало идеално, но сега започнала да се оглежда за заможен жених. „Иска да се хване с богат турчин, дето да я гледа, да й купи къща на Босфора и голяма кола!“, сподели още Айше Юсменова. Амбициите за охолен живот на нашенката постоянно растели. В началото искала съпруг, който да може да я издържа, а после започнала да се лакоми и за имущество. Била готова да стане мюсюлманка, само и само да хване чичко паричко за мъж. 
На братята на Бейхан не им провървяло както на нея. Започнали работа в сферата на строителството, но не били доволни от заплащането. Затова 20-годишното момиче издържало тях и себе си със спечеленото от танци. Успявала да задели пари и за родителите и сестрите си в Златарица. Според приятелките й обаче тя се чувствала ограбена от семейството си и й дошло до гуша да издържа цялата рода. Затова нашенката се надява скоро да си хване мъж, който да я избави от финансовите отговорности, и да заживее като султанка в Истанбул.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов