Предстои ремонт на главната улица "Васил Левски" и всички тротоари с разбити плочки

Мисия

05-02-2015, 09:38

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Обмислят варианти за облечаване на трафика в старата столица

От 2015 година великотърновци ще се радват на ремонтирана централна улица и обновени тротоари.

Общинската администрация във Велико Търново изготвила и започва реализирането на проект чрез, който ще се възстановят всички тротоари, с разместени плочки, по главните улици в старата столица. В него са включени от кръговото на Качица до съда, от улица "Христо Ботев" до ОД МВР Велико Търново до Царевец, както и булевард "България". Реконструкцията ще излезе 7 460 000 лева. От общината са помислили не само за централната част на града. В кварталите пък тротоарите ще бъдат асфалтирани по примера на много европейски градове. Това ще излезе по-евтино на Общината, както и по-лесно за поддържане.

Улица "Васил Левски", която не е ремонтирана от 25 години също ще бъде обновена. Това ще струва на кметството около 200 000 лева.

Проект на Висшия институт по архитектура и строителство в София пък предвижда кръгото кръстовище пред сградата на съда във Велико Търново. От кооперативния пазар во посока търговски център "Искра" и Студентския сол ще функционират три кръгови участъка без светлинна сигнализация, което ще облекчи трафика в тази част на града. 

Експертите в Общината плануват промени и на "Беляковско шосе" и в квартал "Триъгълника". Новостите, които ще бъдат въведени там са с цел избягване на струпвания и задръствания по ключовите артерии на града.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов