Велико Търново ще се сдобие с многоетажен надземен паркинг

Мисия

04-02-2015, 10:00

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Стойността му възлиза на около 300 000 лева

Първият многоетажен надземен паркинг се планува във Велико Търново, потвърди кметът Даниел Панов, пише вестник "Борба". Той ще бъде разположен на ул. „Опълченска” във Велико Търново, непосредствено под Самоводска чаршия. Според представители на дирекция „Териториално и селищно устройство” в момента се проучва възможността за застрояване на петно между бившия хотел „Царъ Борисъ” и съседната сграда на евангелската църква. Част от тази площ е общинска, но от кметството информираха, че с охота биха я дали на инвеститор. Намерение да изгради паркинг на 4 етажа, колкото позволява нормативната уредба, има новият собственик на хотел „Царъ Борисъ” Едмунд Бек. Според близки до него инвеститорът в момента проучвал тази възможност, за да може да осигури комфорт за гостите на хотела, който купи. 
Планираният многоетажен паркинг към хотела ще е с подход откъм улицата и със специално подемно устройство, с което ще се качват автомобилите в самата сграда. Това е алтернативата за паркоместа в района, в който няма достатъчно площи.
Рухналият наскоро метох на Преображенския манастир също може да стане многоетажен паркинг. От него се интересувал пък бизнесменът Стефан Шарлопов, който държи съседния грандхотел „Янтра”.
Кметът Даниел Панов коментира, че Община Велико Търново би подкрепила всяко инвестиционно намерение, свързано с изграждането на паркинги. Според него това е един от основните проблеми в момента за града и по-специално за старата част. Той разкри още, че има няколко инвестиционни намерения в тази посока, но тези на ул. „Опълченска” са най-сериозните.
Около 300 хил. лв. излиза изграждането на паркинг на няколко нива над земята за 30 автомобила. Той може да бъде както от масивна конструкция, така и от олекотени метални елементи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов