Прекъснато е електричеството към район в Стражица

Мисия

02-02-2015, 12:04

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Придошлата вода е подкопала основите на електрически стълб

В момента е прекъснато електрическото захранване в района на гара „Кесарево“, община Стражица, съобщи кметът инж. Детелина Борисова. Придошлите реки са подкопали устоите на електрически стълб, който под тежестта на жиците се е измъкнал от земната си основа и се е килнал върху намиращо се в близост дърво, обясни кметът Борисова. По думите й там минава ток със средно напрежение от 20 киловолта. Това е наложило незабавно да бъде спряно електрическото подаване към района на аварията.
В момента има проблем и с водоподаването в района на село Мирово, където е била наводнена помпена станция. Аварийни екипи се грижат за отстраняването и на двата проблема.
Снощи в Стражица е бил сформиран общински щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и аварии. „Всички сме си разпределили задачите, в непрекъсната координация сме, наблюдаваме водните нива и цялата обстановка, имаме готовност за незабавна реакция“, заяви кметът инж. Борисова.
След усложнената от обилните валежи и придошлите реки нощ, ситуацията в Стражица постепенно се нормализира. Частично обявеното бедствено положение е отменено. Вследствие на дъждовете обаче са наводнени ниските части на града, разположени край Голяма река. Пострадала е паркова зона, детска градина „Ангел Каралийчев“, оранжерии и ниви. За малко не пострада и базата на местна птицекланица. Наводнени са ниви и земеделски площи край Кесарево и по поречието на река Лефеджа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов