Фандъкова: Проектът за транспортен достъп за "Военното НДК" е готов

Председателят на СРС обсъди със столичния кмет достъпа и паркирането до новите сгради на съда

До края на февруари се очаква общината да получи разрешение за строеж в района на ул."Йосиф Цанков" , което предполага до края на лятото на 2015 г., новият пътен възел да бъде изграден. Проектът предвижда съществуващото кръстовище да се измести към ул."Йосиф Цанков" и така да се осигури възможност на леките автомобили да достигат по-лесно до новата сграда на съда. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при срещата си със съдия Методи Лалов, председател на Софийския районен съд (СРС).

Двамата са обсъдили темата за организацията на движението и паркирането до новата сграда на съда на бул. "Цар Борис Трети" 54, съобщиха от съда. Финансирането за ремонта е осигурено от Столичната община.

По повод другата сграда, предвидена за нуждите на наказателното отделение на СРС, известна като "Военното НДК", Фандъкова е заявила, че проектът за транспортен достъп за нея е готов. Преместването на трамвайните линии от бул. "Скобелев" е предвидено и ще се осъществи веднага след като бъде осигурено финансиране за ремонта от държавата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов