17 пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации

От следващия понеделник ще функционират още две

Услугата ще функционира до края на данъчната кампания, която за дружествата продължава до 31 март, а за физическите лица до 30 април.
17 пощенски станции са разположени във всички по-големи населени места в областта, а от следващия понеделник декларации ще приемат още 2 клона - този в хасковския квартал "Орфей" и централния в Димитровград.
Служителите на пощите вече са обучени от експерти от офиса на НАП по отношение новостите в тазгодишната данъчна кампания, а гишетата са снабдени с достатъчно на брой декларации и приложения към тях. От Агенцията обръщат внимание на клиентите си да проверяват предварително вписаната в образците информация, както и да бъдат налични необходимите за прилагане: служебни бележки за изплатени доходи, удостоверение от ТЕЛК или документи за ползван ипотечен кредит в случай на данъчно облекчение и др.
Така вариантите за подаване на годишни декларации за гражданите и бизнеса вече са, освен на място в офисите на НАП, на гише в 19 пощенски станции, по пощата като писмо (препоръчително с обратна разписка) и по интернет с електронен подпис или ПИК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов