Карлово си връща 9 от спрените влакове

Животът

22-01-2015, 17:00

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Възстановяват линии до Пещера и Стамболийски от 1 февруари

По нареждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД е ревизирало графика за движение на 38-те спрени пътнически влака. Това съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Националният железопътен превозвач ще възстанови 33 влака, като 30 от тях ще се движат по пълния си маршрут, а три от тях - по част от направлението, съобщи по -късно БДЖ.

В Карлово, където протестите за спирането на влакове бяха най-силни, се възстановяват 6 пътнически (ПВ) и 3 крайградски пътни влака (КПВ).

От 10-те отменени влака по част от маршрута ще бъдат напълно възстановени осем. По технически причини и съгласуване с местните власти няма да се движат само пет влака.

Два влака, които се движат между Пещера и Стамболийски, ще продължават да пътуват в този участък, вместо между Пещера и Пловдив, поради ремонтни дейности по железния път между Стамболийски и Пловдив.

Влаковете ще бъдат включени в графика за движение от 1 февруари 2015 г.

Ръководството на държавния жп превозвач продължава със срещите по места с кметовете, за да се изготви график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората, посочват от пресцентъра на МТИТС.

За клиентите на националния железопътен превозвач, които са пътували с влаковете, чийто маршрут ще бъде съкратен, ще бъде създадена възможност за придвижване с други влакове. За целта ще бъдат въведени промени в разписанията на някои влакове, както и ще бъдат добавени допълнителни спирания на гари, на които са спирали движещите се по съкратен маршрут влакове.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов