Орисаха първото бебе във Велико Търново за 2015 година

Животът

21-01-2015, 14:02

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Малката Калина и майка й скоро ще бъдат изписани

Калина, която се появи на бял свят в родилното отделение на Великотърновската болница на 1 срещу 2 януари, днес бе орисана. Момиченцето е първото бебе в старата столица 2015 година. Родителите на госпожицата, Галя и Румен Радневи, присъстваха на тържествената церемония, която по традиция се провежда на Бабинден в неонатологията във Велико Търново.

Калина се ражда с тегло 2,300 кг. и е недоносена, което наложило тя да прекара известно време в интензивния сектор на отделението. „Вече всичко е наред, надявам се скоро да бъдем изписани.“-заяви щастливата майка Галя Раднева. Тя поясни, че момиченцето не е кръстено на никого от семейството, а са избрали името, защото им харесва. За щастливата майка това е второ раджане. Тя сподели, че винаги със съпруга си са искали да имат още едно дете. Баткото на момиченцето е на 13 години.

Поздравителен адрес, сребърен комплекс с монети, дрешки и играчки бяха предоставени за първото бебе на Велико Търново от „Зонта клуб“. Председателят на организацията Силвия Георгиева поднесе подаръците на майката на Калина.

Поздравителният адрес трогна всички, които присъстваха на тържеството. „Да я дарите с обич, да я обгръщате с внимание. Бъдете до нея, когато падне. Преживявайте с нея много радост и успехи и по-малко пакости и недели. Бъдете здрави!“-гласеше пожеланието.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов