Фестивалът "Златен грозд“ ще учи как се майстори мелнишко вино

Четвърти фестивал на виното започва в началото на февруари

Как се майстори прочутото мелнишко вино ще научат гости от страната и чужбина от винарите в най - малкия ни град Мелник по време на четвъртия фестивал на течния еликсир "Златен грозд", пише standartnews.com. Събитието ще се проведе на 7 и 8 февруари, а вече почти всички места в хотелите и частните квартири са резервирани.

"Най - много ще са българите, но ще дойдат и доста гърци. Те не пропускат такива събития, на които могат да опитат от нашето мелнишко вино. Пристигат с автобуси, правят си екскурзия за 2 дни и се наслаждават и на напитките, и на мезетата ни", твърдят собственици на заведения в Мелник. През уикенда, когато ще е фестивалът, гостите ще са много повече от жителите на населеното място. Причината за наплива на посетители е дегустацията на червено вино и богатата музикална и атрактивна програма.

Целта на проявата е да се представят най - качествените вина на десетките изби в региона. Ще има и конкурс за най - добър винопроизводител. Всички гости ще могат да опитат безплатно от мелнишкото вино, от което някога е пил някога министър - председателят на Великобритания Чърчил. За тяхното настроение ще се погрижат много самодейци, които ще представят автентичен и обработен фолклор. В неделя час и половина концерт ще изнесе изпълнителят на македонски песни Володя Стоянов. Целта на фестивала е да утвърди виното като национален продукт и да спомогне за развитието на региона като дестинация за винен туризъм", твърдят организаторите от Сдружение "За Мелник".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов