Възпитаник на колежа "Аркус" спечели конкурс на евродепутата Мария Габриел

Мисия

18-01-2015, 14:58

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

На тържествена церемония в Информационното бюро на Европейския парламент в София, евродепутатът Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент, награди победителите в конкурса, който организира за ученици от цялата страна. Темата на тазгодишното издание на ученическия конкурс за есе и мултимедийна презентация беше „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи”, разделен в две възрастови категории –8-9 клас и 10–12 клас.

В категорията за мултимедийна презентация, посещение в Европейския парламент в Брюксел спечели Димитър Митев от Американски колеж „Аркус“ във Велико Търново.

 Преди обявяването на резултатите и връчването на наградите, Мария Габриел приветства участниците и гостите на церемонията, подчертавайки, че е важно Европейският съюз да помага на развиващите се страни, защото това е помощ за самите европейски граждани.

 „Темата беше трудна, но основното е, че помощта на ЕС за развитие е инвестиция в бъдещето, инвестиция в по-мирен и сигурен свят.  Повечето от участниците са откроили образованието като приоритет на помощта за развитие. Радващото за мен е, че младите хора са разбрали, че по-доброто образование води до по-добра перспектива, до икономическо и социално развитие. Основното послание е, че ЕС трябва да продължи да помага на най-бедните и слабо развити страни, защото помагайки на тях, помагаме на самите себе си”, подчерта Мария Габриел.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)