С обещание за работа в Гърция мошеник измъкнал 2000 лева от младеж

Крими

18-01-2015, 11:49

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Полицаи от Г. Оряховица задържаха 51-годишен великотърновец за изършена измама. В петък в местното полицейско управление 22-годишен горнооряховчанин сигнализирал, че е бил измамен от мъж, който успял да му измъкне 2000 лева. В замяна на дадените пари, измамникът обещал на младежа, че ще му уреди работа в Гърция.

Пред униформените потърпевшият обяснил, че двамата се срещнали през октомври миналата година. Въпросният мъж обещал, че може да му намери работа, като охранител в южната ни съседка, но за целта е трябвало да придобие удостоверение за носене на огнестрелно оръжие и шофьорска книжка, както и други удостоверителни документи, имащи отношение за започването на работата, за което потърпевшият на няколко пъти му предоставял пари. Общата сума възлизала на около 2000 лв.

В петък мъжът се свързал с 22-годишния горнооряховчанин и поискал още 146 лв. за билети. Младият мъж най-сетне се усъмнил в добрите намерения на своя познат и потърсил съдействие в полицията. След проведени действия по разследванто мнимият посредник е установен – 51-годишния Р. Р. от В. Търново.

В хода на разследването е установено, че същият се издирва. По-късно при провеждане на специализирана полицейска операция за установяване на издирвани граждани той е установен и отведен в полицейското управление. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов