Четири мазета на къщи отводниха пожарникари през изминалото денонощие

Животът

16-01-2015, 10:08

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Жители на село Родина и град Долна Оряховица пострадаха от снеготопенето

Три къщи в село Родина, Община Златарица и една в Долна Оряховица пострадаха при снеготопене. Мазетата на трите сгради бяха наводнени и се наложи специализирана помощ от страна на огнеборци.

Първият сигнал е подаден в 10:22 часа на телефон 112 за техническа помощ в село Родина. Житетелите на улица „Втора“ потърсили съдействието на огнеборците, тъй като мазето на дома им било под вода. Произшествието е посетено от екип на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението – град Елена. Двама огнеборци с един противопожарен автомобил се заели с наводненото мазе. Помещението е отводнено с мотопомна, след което служителите на противопожарната служба са пренасочени към друг адрес със същия проблем. Съседите на улица „Първа“ също осъмнали с наводнено от снега мазе. Огнеборците оказали съдействие на тях. От там ги информирали за още една пострадала къща на същата улица. Дежурният екип отводнил и последното помощение останало под вода в селото.

Снеготопенето нанасе щети и Долна Оряховица. В 11:24 часа обитатели на къща в града алармирали на телефон 112 за наводнено мазе. Двамата пожарникари с един противопожарен автомобил пристигнали на посочения адрес улица „Цар Симеон“ и отводнили помещението с мотопомпа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов