Ралица Добрева проведе среща с директори на областни дирекции

Областният управител се срещна с директори на областни дирекции и държавни структури

Областният управител Ралица Добрева се срещна с директори на областни дирекции и държавни структури по нейна инициатива. Целта бе опознавателна с оглед по-доброто сътрудничество между съответните дирекции на територията на Област Плевен.

Областният управител представи накратко новия политически кабинет на Областна администрация и за пореден път декларира един от своите приоритети в работата – прозрачност и пряк контакт с хората и институциите.

В рамките на срещата всеки един от директорите представи администрацията, която ръководи като наред с презентирането на спецификата в дейността постави и въпроси и проблеми, нуждаещи се от решение. Най-общо изтъкнатите затруднения в работата касаеха числеността на щата, с който разполага съответната дирекция или агенция и нуждата от допълнителни помещения за разполагане на архива от документи.

В изказванията бе подчертано, че работата с Областна администрация е на много добро ниво, винаги е имало бърз и адекватен отговор при решаване на поставените проблеми. Агенцията по вписванията в Плевен Ирена Христова подчерта, че със съдействието на арх. Балтаков е предоставена сграда, където да се помещава агенцията. По този начин е решен и въпросът с разполагане на архива, съгласно изискванията на Държавна агенция „Архиви”.

По предложение на Областния управител тези срещи ще станат регулярни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов