Стражица ще има нов химн и девиз

Животът

15-01-2015, 13:25

Снимка:

Община Стражица

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 25 млн. лв. инвестиции влязоха в Община Стражица

Стражица е напълно готова за идващата зима

Специална комисия ще избира между седем допуснати до финала предложения

В най-скоро време Стражица ще се сдобие със собствен химн и с девиз, който заедно с градския герб ще стане част от официалната символика на Общината. Процедурата е задвижена, съобщи Дилян Братованов, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в администрацията.

На 13 ноември със заповед на кмета инж. Детелина Борисова, бе сформирана нарочна комисия за провеждане на конкурса. В двумесечен срок се събираха предложения за девиз на общината, както и за текст, и музика за бъдещия химн.

Преди ден конкурсната комисия отвори получените предложенията в присъствието на техните вносители - педагози, читалищни самодейци, музикални изпълнители и дори общински служители. Комисията реши да допусне за участие седем предложения за девиз и пет предложения за химн (текст и звуков запис). Протоколът от заседанието вече е предоставен на кмета Детелина Борисова, а тя от своя страна ще внесе предложенията за одобрение и избор в Общинския съвет. На някоя от февруарските сесии местните парламентаристи ще утвърдят новите химн и девиз, които ще се ползват в официални ритуали и протоколни събития на града с 46-годишна история, както и в служебната кореспонденция. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов