Народният представител Евгени Стоев: „Политика не се прави на инат, а безпринципното кадруване води до хаос”

В ГЕРБ работят за повече кметове в областта, категоричен е депутатът

Магистрала „Хемус” като приоритет поставя през настоящата 2015 година депутатът от ГЕРБ от великотърновски район Евгени Стоев. Пред общинското радио в старата столица той коментира: „За нас основното е магистралата да минава възможно по-близо до Велико Търново и Горна Оряховица. Железничарският град е втори по големина в областта и важен транспортен център. Усилията, които кметът Даниел Панов и депутатът Цветан Цветанов полагат, а и ние, останалите депутати, е магистралата да започне час по-скоро да се строи, тъй като това е важно и за безопасността на движението, и за по-доброто придвижване на българи и чужденци до Варна. Това ще допринесе за развитието на целия североизточен регион. Една година при управлението на Пламен Орешарски това строителство се замрази, спрени бяха и еврофондовете. Сега ще трябва да се наваксва с бързи темпове.” – каза в интервю за Общинската информационна агенция Евгени Стоев. Той посочи за друг основен приоритет и изграждането на високоскоростния четирилентов път 
Русе – Велико търново – Свилендград. 
373 са новоприетите членове на ГЕРБ във великотърновска област през миналата година, а 50 молби чакат разглеждане. „Тези резултати ни нареждат на едно от първите места в страната и се дължат на факта, че ние не лъжем хората. ГЕРБ през последните години сме все на избори и не даваме фалшиви обещания като Бареков и други партийни лидери. По време на всяка една кампания ние от ГЕРБ сме отчитали свършеното пред хората и не сме си позволявали да им обещаваме розов живот – напротив, винаги сме казвали, че ни чакат трудни години. Имаме волята и много работим по места. Правим това и в чужбина, както сега лидерът ни Бойко Борисов се старае да възстанови съсипания през последната година и половина имидж на страната ни.” – подчерта Стоев. 
В законодателната работа на правителството предстои приемането на проектозакон за Сметната палата, тъй като той беше променен по времето на Орешарски. „Един работещ модел беше променен на инат. Законът за МВР също е важен и приоритетен, защото и тук се извършиха безобразия. ГДБОП ще излезе от ДАНС, а последната ще си остане с аналитичните функции. Този закон засяга над 50 000 души, затова се прави широко обсъждане и с експерти, и със синдикати. Защото политика не се прави на инат и за намиране на работа на определени хора от ДПС, както правеше предишното правителство. Доказаните специалисти трябва да продължат своята работа, а не да се кадрува безпринципно и повсеместно. Милиони левове останаха несъбрани от данъчните, заради неработещи и некоординирани структури.” – каза депутатът от ПП ГЕРБ и посочи предстоящите местни избори като изключително важни за развитието на населените места и за решаването на наболели проблеми. 
  „Няма да имаме отстъпление в местните власти, напротив – работим за повече кметове от ГЕРБ. Аз пак ще заявя – кметът на община Велико Търново ще е от ГЕРБ! В евроизборите имахме 35% гласове, при парламентарните пак бяха над 35%, което говори за една устойчивост на нашите избиратели.” – допълни Евгени Стоев. 
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов